TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

Предимства на скатния покрив

 • Защита при вятър и буря

  Често не осъзнаваме защитната функция на скатния покрив при неблагоприятни климатични условия. Повече »

 • Сигурна защита от дъжд

  Всяко дете в Австрия, на което е възложено да рисува покрив, интуитивно рисува скатен покрив. Това е израз на връзката между австрийската култура и тази покривна форма. В тази дъждовна климатична зона този тип покрив е е традиционен от столетия, тъй като именно той гарантира перфектна защита. Повече »

 • Допълнително приспособяване/преустройство на таванското помещение

  При новото строителство често покривите се проектират и изграждат така, че пространството под него да може да се полва като жилищна площ. Мястото под покрива много често е предпочитано за живеене. Повече »

 • Изолация на таванското помещение

  Изолацията е от основно значение за таванските помещения. Повече »

 • Прозорци и капандури за светлина и слънце

  Предпоставка за добър климат и уют в таванските помещения са възможностите за проветряване, осветление и достатъчно слънчева светлина. Тъкмо скатният покрив има предимства в това отношение. Чрез монтаж на покривни прозорци съществуващите тъмни тавански помещения създават ново качество на живот за обитателите си. Повече »

 • Звуко и шумоизолация

  Наред със осигуряването на топло и влагоизолацията, шумоизолацията е една от основните предпоставки за добрия климат в жилището – изолирането на шум от вън на вътре и обратно. Повече »

 • Натоварване от сняг

  Специалистите знаят, че най-голямата тежест върху покривната конструкция е натоварването от сняг.
  Изискванията към строителните конструкции в зависимост от натоварването от сняг са регламентирани в ЕВРОКОД 1: Въздействия върху строителните конструкции - натоварване от сняг - въведен като БДС EN 1991-1-3:2006. Повече »