TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

Защо да изберем покрив TONDACH®?

Със сигурност ни е позната ситуацията, в която искаме да подредим живота си стъпка по стъпка, да реализираме определени цели, които сме си поставили, и да сбъднем съкровените си желания, които винаги пазим дълбоко в сърцето си. Но както често се случва в живота, реалността и мечтите не винаги говорят на един и същ език. Все ще се случи нещо неочаквано, когато сме спестили пари за нова придобивка за дома, или пък сме решили най-накрая да заминем на семейна почивка до далечна дестинация. А понякога просто не ни се иска да се замисляме, че проблемите чукат на вратата и се опитваме да не ги забелязваме.

В крайна сметка обаче, рано или късно действителността напомня категорично за себе си и няма как да не й обърнем внимание. А що се отнася до дома ни и конкретно до неговия покрив, последното нещо, което можем да си позволим, е компромис и отлагане на решаването на проблемите в бъдеще. А с какво се асоциира сигурният покрив? С цялостни системни решения, разбира се!

И все пак, нека да Ви предложим десетина добри причини, защо да изберете покрив Тондах за Вашия дом.

Керамиката като естествен строителен материал

Керамичните керемиди TONDACH® се правят от глина - природосъобразен ресурс, който не съдържа вредни за здравето и околната среда химически добавки. В днешни дни доста се преекспонира темата с екологичността, естествените и био материали, но замисляме ли се изобщо, какво заобикаля живота ни, децата ни. В така забързаното ни ежедневие все по-рядко отделяме внимание на връзката си с природата и как нашата намеса в света се отразява на здравето ни. Малко останаха кътчетата, където можем да се почувстваме сигурни и защитени. Затова е добре да си гарантираме поне спокоен и уютен дом, където естествените материали все още могат да ни предложат някаква връзка с природата – източника на здраве за всеки един от нас.

Дълготрайност на керамичните керемиди

Керамичните керемиди TONDACH® имат доказано качество и здравина, а най-доброто доказателство за това са сградите, реализирани с със системите TONDACH®. Технологията на производство в заводите на компанията допринася за качеството на керамичните керемиди и гарантира тяхното използване в продължение на десетилетия. Периодът им на експлоатация надхвърля сто години, а свидетелствата за здравината на керамиката като строителен материал са многобройни и могат да бъдат намерени в различни архитектурни паметници и обекти със статут на културно наследство. Разгледайте нашите първенци в далновидните решения тук: http://www.tondach.bg/Galeriya

Керамичният покрив TONDACH® като система

Когато чуем думата покрив, в съзнанието ни е естествено да възникне първата асоциация за керемиди. Качественият и дълготраен покрив обаче не се състои единствено от керемиди. Те са негова съществена част, но се допълват от много други компоненти, с помощта на които се изгражда цялостна покривна система. Отделните компоненти в нея функционират в синхрон и се допълват, подобно на отделните системи в един жив организъм. Освен керемидите, имаме нужда и от завършващи елементи като капаци и крайни/завършващи керемиди, отдушници, елементи за вентилация, снегозадържащи системи и т.н. И дори и с тях можем да говорим все още само за видимата част от покривите TONDACH®. Елементите като подпокривното фолио, скоби за фиксиране на керемиди и капаци, вентилационни ленти, уплътнения и обшивки са онази – невидимата част, която спомага покривът да работи като едно цяло и да ни предпазва от дъжд, бури, градушки и снежни виелици. А това е нещото, което в крайна сметка ни дава основание да сме спокойни за нас и нашите близки.

Когато изграждаме нов или ремонтираме стар покрив

Когато  се стигне до ремонт, вече е достатъчно късно да отлагаме или да си спестяваме от едно или друго решение. Важно е когато протече покрива ни да имаме комплексното решение, което ще ни гарантира, че този кошмар няма да се повтори или поне не в обозримото бъдеще. TONDACH® предлага богато портфолио от модели керамични керемиди - стандартен формат, както и керемиди голям формат, особено подходящи при ремонт на стари покривни конструкции. Ако самата дървена скара е в достатъчно добро състояние, вариантите, които могат да се приложат тук ,са повече. По-големият им размер например определя нуждата от полагане на по-малко керемиди на м2 и съответно по-малко инвестирани средства. Много важно предимство на керамичните керемиди TONDACH® е оптималното им тегло на м2, благодарение на което не се натоварва дървената носеща конструкция. От своя страна, възможността за хоризонтално и вертикално приплъзване на тези керемиди позволява тяхното сигурно напасване при запазена дървена конструкция на стар покрив и не се налага преподреждане на контра-летвите.

Керамичните керемиди са качествени

Покривът на всяка къща е изложен на атмосферните влияния и трябва да може да устои на всички промени във времето навън. Ето защо от особена важност е покритието на нашия покрив да може да се справи успешно с това да предизвикателство. Керемидите TONDACH® са водонепропускливи и имат висока степен на мраозустойчивост, постигнати чрез комбинацията на качествена изходна суровина и високотехнологичен производствен процес. Готовите керамични керемиди преминават през различни тестове за устойчивост и ни гарантират, че ще устоят на всевъзможните капризи на времето.

Прецизност и сигурност при напасване на отделните компоненти 

 

Всички компоненти на цялостната покривна система се произвеждат в съответствие с най-добрите практики и технологични постижения. Това дава основание всеки елемент да си пасва перфектно с останалите компоненти, предвидени към него, което да мултиплицира качествата на нашия керамичен покрив. Така например, всеки модел керемида TONDACH® разполага с определен набор от задължителни керамични и некерамични аксесоари, някои от които са предвидени специално за конкретен модел керемида и пасват към нея по най-добрия начин. Съществува и набор от аксесоари, като например скобите за захващане, които осигуряват устойчивостта на покрива при бури и имат универсално приложение при различните модели керамични керемиди.  

Оптимална поддръжка и липса на ремонти 

Първоначалната инвестиция, която правим в керамичния покрив е вложение, което си заслужава и се отплаща многократно във времето. Използването на качествени керамични керемиди в комбинация с подходящи керамични и некерамични аксесоари, е условието да си гарантираме спокойствие и сигурност. Веднъж поставени, керамичните елементи заживяват свой собствен живот, където всеки един компонент на системата заема своето място и подпомага работата на останалите компоненти. По този начин се намалява вероятността да се наложат аварийни ремонти, дължащи се на разместени керемиди или на недобре паснали си капаци и завършващи елементи. 

Когато искаме да преустроим таванското помещение в жилищно

Ако желаем да добавим допълнителна жилищна площ към нашия дом, мансардното помещение под скатния покрив ни предоставя превъзходната възможност за това. Керамичният покрив TONDACH®, изграден с всички керамични и некерамични аксесоари, превръща всеки мрачен тавана в обитаемо местенце за уединение, от което всеки от нас се нуждае. Поставянето на вътрешна обшивка и подходяща топлоизолация на подпокривното пространство, допълва цялостната картина, за да можем да сме спокойни и да прекарваме повече време под нашия покрив, но същевременно съвсем близо до звездите.

Когато се сменят единични керемиди

Има случаи, в които подмяната на цялата покривна конструкция не е възможно поради една или друга причина. Ако все пак се наложи подмяната на единична керемида върху покрив TONDACH®, идеалната хармония между отделните компоненти в системата позволява бързото отстраняване на проблемните елементи и замяната им с нови, които отново да възвърнат пълния баланс на системата.

Цветове според всеки вкус

Цветовото разнообразие на керамичните покриви TONDACH® може да покрие естетичните норми и критерии за всеки вкус, като това се постига чрез създаването на специални цветови линии. TONDACH® използва енгоби и глазури, с които придава на керемидите желаните цветове. Технологията на енгобиране на керемидите се състои в нанасянето на разтворени във вода глини с определен минерален състав върху керемидите след сушенето и преди изпичането им, като по този начин се създава  възможно най-здравата връзка между енгобираното покритие и самата керемида. Използването на глазури е другият вариант за придаване на желан цвят върху керемидите. То се осъществява по сходен начин с енгобирането, но разликата се състои в това, че към глинените примеси, освен специфични натурални пигменти или метални окиси, се добавя и смляно, специално преработено стъкло, което се стопява по време на процеса на изпичане на керемидите. По този начин се постига нужната здравина на керемидата и желаната дълготрайност на цвета. А естетическата страна - насладата за окото - си е само в плюс.

33 години търговска гаранция за покривна система

TONDACH® осигурява 33 години търговска гаранция на своите продукти, в случай, че е използвана цялата покривна система с всички задължителни компоненти. Тя се състои от керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, обединени в своята функция да предпазят покрива от всякакви външни влияния и да гарантират неговите функционални характеристики за много дълъг период от време.

Професионална експертиза и опит

Последващо обслужване и професионалната консултация от страна на бнашите технически консултанти, е добавената стойност, която компанията предлага. Ние можем да подкрепим клиентите в целия процес на избор, изграждане и поддръжка на новия им покрив или при стъпките в процеса на обновяването му.