TONDACH® естествено красиви и дълготрайни покриви!

Мансардата – артистична и модерна възможност за усвояване на подпокривното пространство

14. март 2017

Каква е мотивацията Ви да се включите в проекта Моята Мансарда?

Моята мансарда е проект за който чух от колеги от други държави в групата, които обмисляха включването си в нея. За нас като водещ доставчик на цялостни решения за керамични покриви в България въпроса не беше „Дали?“, а „Кога?“ и по този начин ни оставаше да намерим съмишленици, за да бъде проекта завършен и с добавена стойност за потребителите. В лицето на останалите партньори от Velux и Knauf Insulation намерихме такива, с които освен това имаме прекрасна комуникация, а и с подкрепата по поддръжката на сайта и неговото развитие, в лицето на Смаркетинг, решението дойде от само себе си и почти веднага! Това, което мен лично ме привлече в проекта, е фактът че на потребителите не се натрапват определени брандове и/или директна продажба, а по-скоро се дава идея и вдъхновение да се мисли за подпокривното пространство, като за едно чудесно място за обитаване, като след това ако реши, човек може да се свърже с всеки един от партньорите за консултация и евентуална продажба.

Какви са ползите от Моята мансарда за крайния потребител?

Ползите за крайния потребител са възможността първо да черпи идеи и вдъхновение за развитие на мансардата си в много модерен и иновативен формат, и второ да получава информацията и готовите решения за всяка част от нея от най-добрите доставчици в бранша. Възможността да мислим за подпокривното пространство не като за прашно и тъмно място, а като за красиво светло и модерно място за живеене, каквато е тенденцията в Западна Европа, е една от най-големите ползи за потребителя, като проектът „Моята мансарда“ го прави по много интересен (статии на различни тематики), елегантен (красива и модерна визия) и не натрапващ се (без изскачащи банери и реклами или покани за покупка) начин!

Керамичните керемиди на Тондах са уникален продукт и са неразделна и основна част от една завършена мансарда. Разкажете ни малко повече за продукта?

Керемидите Tondach® не са нещо ново за българския пазар. Продуктът е на пазара от почти десетилетие, като постепенно се е превърнал в синоним на най-високо качество за решение за покрива от керамика. Успехът на Tondach® се дължи не само на предпочитанията на клиентите да имат красив и дълговечен материал на покрива си, какъвто е керамиката, но и от факта, че това е най-качественото решение за покрива от керамика на българския пазар, който освен това е уникален с това, че се предлага в цялостна система (керемиди, капаци, керамични и некерамични аксесоари), а не като сбор от отделни продукти. Ако трябва да излезем от чисто техническите предимства на продукта, може да каже, че уникалността на Tondach® се дължи на повече от 400 вариации на форма и цвят. Това е единствената керемида на пазара в България, която се произвежда по т.нар. „гипс технология“ (всички останали се произвеждат с гумени форми), т.е. формите, в които се формоват керемидите са направени от гипс, което гарантира перфектна повърхност, безупречна геометрия и висока водоплътност. Не трябва да подценяваме най-ниското тегло на m2 на пазара, спрямо всички останали производители, но най-важното качество на керемидите Tondach®, още повече ако говорим за саниране на покрива, е възможността за „приплъзване“ на керемидите, което дава възможност при полагане върху стар покрив и запазена дървена конструкция, керемидите да се приплъзват една спрямо друга и по този начин да няма рязане на последния ред под билото. Това дава една красива визия на покрива и не на последно място пести пари!

Неотдавна хората избягваха да избират жилища в подпокривното пространство. Какво е вашето впечатление - търсят ли се мансардни помещения и популярни ли са сгради с обитаеми мансарди в сегашни дни?

Тъй като имам наблюдения върху строителството, предлагайки не само решения за покрива с марка Tondach®, но и решения за стени с марка Porotherm, мога да кажа, че особено в многофамилните сгради инвеститорите избягват скатните покриви и предпочитат плоските, точно поради това недоверие от страна на купувачите. Това е обусловено, тъй като през годините на социализма проблемите на покрива бяха проблеми на последния етаж и като добавим некачественото изпълнение на покривното покритие, течовете бяха по-скоро въпрос на време… В днешно време на пазара има много качествени материали за изпълнението на покрива, възможност за красиво остъкляване и като, че ли хората започват да гледат на мансардата много по-отворено и да не се притесняват от възможни проблеми. Мансардата добива много по-артистичен и модерен вид, който отива на младите семейства. От друга страна мога да кажа, че на другия полюс са еднофамилните къщи, където при ново строителство възможността да обитаваш тавана е по-скоро желана и търсена! Според мен огромен потенциал има т.нар. стари къщи с необитаеми и прашлясали тавани, където с малко усилия и пари (надзиждане на стените по контура, качествена топлоизолация на покрива и покривно покритие - керемиди) едно такова място може да се превърне в елегантно разширение на дома ни.

Често пъти хората обръщат повече внимание на интериора на дома си. Защо и екстериорът е не по-малко важен?

Естествено, че екстериора е важен. И аз бих префасонирал поговорката: „По дрехите посрещат, а по ума изпращат“ за къщата като „По екстериора посрещат, а по интериора изпращат“. Нашия дом и неговия вид говорят за самите нас и е важно как ще изглеждат. Тук важно е да се отбележи, че не само фасадите изграждат визията на дома ни, но и покрива, защото както се казва той е „петата фасада“. В тази връзка бих препоръчал на потребителите когато планират дома си, да обръщат внимание не само на цвета и текстурата на фасадите си, но и на възможните форми и цветове на покрива. Ще се учудите колко много вариации има Tondach® и как това ще промени визията на дома ви.

Споделете за качеството и гаранцията на продуктите Tondach®? От какво може да се възползва потребителя?

Както вече споделих Tondach® предлага на своите клиенти качество, което вече е Benchmark на пазара на материали за покрива и ние осъзнаваме отговорността си в това. Нашите клиенти, могат да се възползват от възможността да калкулираме безплатно всички нужни материали за качествен покрив, работещ в система, като се започне от паропропускливото фолио върху дъсчената обшивка, премине се през всички керемиди, капаци и керамични аксесоари и се завърши с всички некерамични аксесоари, като снегозадържане, закрепявания и вентилация на пространството под керемидите, като по този начин си гарантира правилна работа на покрива. При нужда може да инструктираме майсторите за тънкостите при полагане на покривна система Tondach®, а при изграждане на цялостна покривна система Tondach® клиентът може да се възползва от допълнителна 33 годишна търговска гаранция за керемидите. При всички положения, апелирам към клиентите да правят информиран избор и да се свързват с нашите търговски представители по места, за да получат качествена консултация!

Предлагате ли инструмент, с който може да се планира покривната система на една сграда и потребителя може да добие реалистична представа за визията и възможностите на бъдещия покрив?

Във връзка с необходимите материали за покрива, вече споменах, че клиентите могат да се възползват от нашите търговски представители, но по отношение на визията могат да симулират различни форми на керемидите и цветове с нашия визуализатор, който може да бъде намерен на адрес http://wienerberger.bg/resheniya/bulgariya-predstavya-svoya-pokriven-ilyustrator-tondach-vizu като моята препоръка е винаги да видят „на живо“ продукта, като го сравнят с конкурентен такъв, за да направят правилния избор и да разберат защо продуктите Tondach® са най-предпочитаните керамични керемиди на пазара. Освен това, клиентите ни могат да заповядат в нашия офис и да разгледат многообразието на продуктите ни.

Какви са хората, които седят зад компания Тондах в България?

 

Тондах АГ вече е част от групата на Винербергер. В България процесите на интеграция започнаха преди няколко години и към днешна дата екипите на двете компании Тондах България ЕООД и Винербергер ЕООД, на която имам честта също да съм управител, работят рамо до рамо и мога да кажа, че това са хора, които споделят ценностите на компанията и визията ни за бъдещо развитие. Нашите служители са такива, за които клиентът и решението на неговия проблем стоят на първо място, като същевременно се опитват да бъдат партньори с него. При нас работят млади и високо мотивирани хора, за които най-важно е в клиентите ни да остава чувство на удовлетвореност и желание за бъдеща препоръка.

Как си представяте бъдещото на проекта Моята мансарда и участието на Тондах в него?

През изминалата година беше направена най-важната (първа) крачка. Един старт е винаги труден, но това трябва да мотивира, а не да ни отказва. Сега предизвикателствата ще бъдат да се повиши доверието в сайта и ако може да се включат нови функционалности, като например форум за потребителите, както и видео уроци “How to do it”. Ние ще продължим да бъдем партньори на проекта, като ще подкрепяме креативните идеи, за да бъдем полезни на потребителите.